Vuokraa elokuva netistä: Se on helppoa!

Elokuvien vuokraaminen netistä on helppoa. Nettivuokraamon elokuvat voi etsiä kotisohvalla, eikä palauttamisesta tarvitse huolehtia.

Teksti: Matti Lintulahti

 

Elokuvien vuokraaminen on nykyään helppoa, kun sen voi tehdä omalta kotisohvalta käsin. Netissä hakutoiminnot helpottavat omien suosikkien valintaa ja nettielokuvien valikoimatkin ovat laajat. Netissä on myös helpompi löytää katsottavaa, koska yleensä elokuvista on hyvät taustatiedot ja ne on lajiteltu tyylilajeittain tai jopa lajityypeittäin.

Perinteisessä vuokraamossa voi elokuvien lajittelun hahmottaminen viedä aikaa, koska esimerkiksi uudet ja vanhat elokuvat voivat olla eri hyllyissä. Yksi lajitteluperusta sulkee muita pois: kotimaisiksi lajitellut eivät löydy vaikkapa yleisestä komediahyllystä.

Netissä valinnan tekeminen on helppoa: Nauramista kaipaava voi rajata parilla painalluksella hakuunsa pelkät komediat. Kotimaisesta pitävä valitsee haaviinsa oman maan elokuvat. Perhe-elokuvia kaipaava tekee rajauksensa kohderyhmän mukaan. Osa nettivuokraamoista myös erikoistuu: Esimerkiksi Elisa Viihteen vuokraamossa on tuhansien leffaklassikoiden ja Hollywood-uutuuksien lisäksi tarjolla yli 400 kotimaista elokuvaa, enemmän kuin missään muussa vuokraamossa. Kotimaiset elokuvat tulevat sinne myös nopeasti, kuten vastikään eniten Jussi-palkintoja kerännyt elokuva Ikitie.

Kun perinteisessä vuokraamossa pitää huolehtia elokuvan kunnosta ja palauttamisesta, nettivuokraamosta elokuvan saa kahdeksi vuorokaudeksi käyttöönsä ja vuokra-aika loppuu automaattisesti. Ei ole pelkoa elokuvan kadottamisesta, rikkoutumisesta tai palauttamisen unohtamisesta.

 

divider

Miten nettivuokraamo toimii?

Verkosta löytyy useiden eri toimijoiden nettielokuvavuokraamoja. Toimintaperiaate niissä on aika lailla sama. Yksittäisiä vuokrauksia voi tehdä sitoutumatta jäsenyyteen tai määräaikaiseen sopimukseen. Esimerkiksi Elisa Viihteen vuokraamosta elokuvia voi vuokrata kuka tahansa kirjautumalla palveluun ja maksamalla elokuvan vuokran. Kuukausimaksuja tai tilausta ei tarvita. Elisa Viihteen vuokraamo toimii seuraavasti:

1. Selaa elokuvia

Elokuvia pääset selaamaan tietokoneella kirjautumatta palveluun. Elokuvia voi selata esimerkiksi tyylilajin, kohderyhmän tai uutuuden mukaan. Jos tiedät jo mitä etsit, kirjoita leffan nimi hakukenttään ja hakukone hoitaa homman.

2. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään

Jos olet rekisteröitynyt aiemmin, kirjaudu palveluun. Uutena käyttäjänä paina Rekisteröidy-painiketta. Rekisteröitymisessä kysytään nimi, sähköpostiosoite sekä pyydetään luomaan salasana. Tämä ei maksa mitään, etkä sitoudu mihinkään. Kirjaudu luomilla tunnuksillasi vuokraamoon.

3. Valitse elokuva, jonka haluat nähdä

Kun klikkaat kiinnostavaa elokuvaa, saat näkyviin elokuvan tarkemmat tiedot kuten tyylilajin, valmistumisvuoden, pituuden ja kuvauksen sekä vuokrahinnan. Klikkaamalla oranssia Vuokraa-painiketta, pääset vuokraamaan elokuvan 48 tunnin ajaksi. Voit rekisteröityä myös vasta tässä vaiheessa.

Elokuvia voi vuokrata niin pc:llä kuin Mac-tietokoneilta. Pc:lle suositeltu selain on Google Chrome. Jos mietit, toimivatko elokuvat tietokoneessasi, voit tarkistaa asian helposti painamalla linkkiä, jossa lukee Kaikki kunnossa elokuvan katsomista varten. Jos testivideo toimii tietokoneessasi, voit katsoa sillä kaikki vuokraamon leffat. Ongelmatilanteissa voi katsoa apua täältä.

4 Syötä maksukortin tiedot

Kun painat Vuokraa-painiketta, palvelu pyytää maksukortin tiedot. Täytä ne ja hyväksy maksu, minkä jälkeen sinulla on kaksi vuorokautta aikaa katsoa elokuva. Elokuvan voi halutessaan keskeyttää ja jatkaa katselua vaikka seuraavana päivänä tai katsoa niin monta kertaa kuin haluat 48 tunnin ajan. Elokuvia voi vuokrata ainoastaan Suomessa.

5. Katso elokuva televisioruudulta

Vuokraamon elokuvan voi katsoa televisiosta esimerkiksi tietokoneen ja television yhdistävällä hdmi-kaapelin tai Chromecast-mediasoittimen avulla.

Elisa Viihde Videovuokraamo tukee Chromecastia Android- ja iOS-laitteilta.

6. Videoiden vuokraaminen mobiililaitteilta

Elokuvia voi vuokrata ja katsoa Elisa Viihteen -sovelluksella Android mobiililaitteella. Videoiden vuokraus ei ole toistaiseksi mahdollista Elisa Viihteen iOS-sovelluksella, mutta vuokrauksen voi tehdä iOS-laitteen selaimella, kun on rekisteröitynyt palveluun ja katsoa sovelluksessa.

Jos olet vuokrannut elokuvan digiboksilla, Android-laitteella tai Elisa Viihteen sivuilta tietokoneella, voit katsoa sen myös iPhonesta tai iPadilta Elisa Viihteen sovelluksessa.

Oliko artikkelista sinulle hyötyä:
5/5