Osta video netistä: Lempielokuvat voi kerätä omaan kirjastoon

Jotkut elokuvat ovat vain niin hyviä, että ne haluaa katsoa monta kertaa. Videon vuokraamisen sijasta voi silloin kokeilla elokuvan ostamista netistä. Kumpikin on yhtä helppoa.

 

Teksti: Hanna Kangasniemi

Elokuvien vuokraaminen netistä on arkipäivää ja yleistyy erilaisten ohjelmakirjastopalveluiden ohella. Samaan aikaan osa elokuvafaneista kaipaa mahdollisuutta kerätä omaa elokuvakirjastoa samaan tapaan kun aiemmin kerättiin DVD-levyjä. Nyt Elisa Viihteen vuokraamosta onkin mahdollista myös ostaa elokuvia niiden vuokraamisen lisäksi.

Vuokraamosta poistuneet elokuvat ostovalikoimaan

Elokuvastudioilla on tarkkaan kontrolloitu systeeminsä jakeluun. Osa elokuvista tulee vuokraamoihin vain määräajaksi tai on pelkästään ostettavissa. Osaa elokuvista levitetään puolestaan vain tietyissä jakelukanavissa. Joidenkin studioiden sopimukset sallivat myös sen, että sama elokuva voi olla katsottavissa useammassakin palvelussa sekä vuokra-, kuukausimaksu- että ostopohjaisena.

Elisa Viihteen vuokraamossakin vuokravideo saattaa poistua levityksestä, mutta nyt sama elokuva voi tulla vuokrausvaiheen jälkeen ostettavaksi. Ostomahdollisuuden ansiosta vuokraamon elokuvavalikoima laajenee kovaa vauhtia ja katsojilla on mahdollisuus katsoa jo valikoimista poistuneitakin elokuvia. Elokuvat tulevat vuokraamoon myös entistä aiemmin, koska osa uutuuselokuvista tulee ostettavaksi palveluun aikaisemmin kuin vuokrattavaksi.

Tuhansien elokuvien ostovalikoima

“Vuokraamosta löytyy tällä hetkellä noin 5 000 vuokraelokuvaa. Ostoelokuvia on aluksi noin 1 400 elokuvan valikoima. Se laajenee kuitenkin tuhansiin elokuviin viimeistään vuoden 2019 alkupuolella”, lupaa Business Manager Katja Saloranta Elisa Viihteestä.

Ostovideoiden valikoimassa on muun muassa yhtä lukuunottamatta kaikki Star Wars -elokuvat. Ostettavissa on myös 22 James Bond -elokuvaa, laaja valikoima kotimaisia elokuvia sekä Disney-suosikkeja, kuten Frozen ja Urhea. Hinnat vaihtelevat noin 14–19 euron välillä. Iäkkäämmät elokuvat ja kampanjahinnat voivat olla edullisempia, noin 5–10 euroa.

Miten elokuvia ostetaan netistä?

Elisa Viihteen vuokraamossa elokuvia voi ostaa samalla tavalla kuin vuokratakin. Elokuvia voi ostaa kuka tahansa kirjautumalla palveluun maksuttomasti ja maksamalla elokuvan maksukortilla. Kuukausimaksuja tai tilausta ei tarvita.

Elokuvia voit selata palvelussa kirjautumatta vielä itse palveluun. Kun haluat ostaa videon, pitää palveluun kirjautua.

Jos olet rekisteröitynyt aiemmin, kirjaudu palveluun tunnuksillasi. Uutena käyttäjänä paina Rekisteröidy-painiketta. Rekisteröitymisessä kysytään nimi, sähköpostiosoite sekä pyydetään luomaan salasana. Tämä ei maksa mitään, etkä sitoudu mihinkään. Kirjaudu luomillasi tunnuksilla vuokraamoon.

Kun klikkaat kiinnostavaa elokuvaa, saat näkyviin elokuvan tarkemmat tiedot sekä sen, onko elokuva vuokrattavissa, ostettavissa vai molempia. Se saattaa olla katsottavissa myös Elisa Viihteen kuukausimaksullisessa Aitio-palvelussa, mikä näkyy samasta kohdasta.

Elokuvia voi vuokrata niin pc:llä kuin Mac-tietokoneilta. Pc:lle suositeltu selain on Google Chrome. Jos mietit, toimivatko elokuvat tietokoneessasi, voit tarkistaa asian helposti painamalla linkkiä, jossa lukee “Kaikki kunnossa elokuvan katsomista varten”. Jos testivideo toimii tietokoneessasi, voit katsoa sillä kaikki vuokraamon leffat. Ongelmatilanteissa voi katsoa apua täältä.

Ostetun elokuvan löydät aina omalta Elisa Viihteen tililtäsi huolimatta siitä, onko sinulla kuukausimaksullinen palvelu vai ei. Elokuvia voit katsoa monilla eri laitteilla: digiboksilla (jos sinulla on käytössäsi kuukausimaksullinen Elisa Viihde -palvelu), Android-laitteella tai Elisa Viihteen sivuilta tietokoneella. Elokuvan voi katsoa myös iPhonesta tai iPadilta Elisa Viihteen sovelluksessa tai peilaamalla sen esimerkiksi tv-näytölle vaikkapa Chromecastilla.

Lisää tietoa videoiden ostamisesta.

Elisa Viihteen käyttövinkit.

Tutustu elokuvavinkkeihimme

Kuusi hyvää perhe-elokuvaa (osa elokuvista ostettavissa)

9 elokuvaa lomapäiviin (osa elokuvista ostettavissa)

Oliko artikkelista sinulle hyötyä:
4/5