Sähköposti aina mukana – kannettavallasi tai mobiililaitteellasi

Sähköpostia on mahdollista käyttää selaimissa toimivien webmailien lisäksi myös erillisillä sähköpostisovelluksilla. Tietokoneellesi tarvitset sähköpostiohjelman, mobiililaitteissa sähköpostisovellus on yleensä jo valmiiksi. Omaguru kertoo, kuinka saat sähköpostitilit toimimaan sovelluksessa, ja sähköposti on aina mukanasi.

Jotta sähköpostisi toimivat ohjelmalla tai sovelluksessa, täytyy sähköpostitilin tiedot syöttää. Sovelluksia varten pääset lisäämään ne laitevalmistajasta riippuen hieman eri tavalla, mutta kuitenkin yleensä asetusten kautta, kohdasta Tilit > Lisää tili. Tietokoneiden sähköpostiohjelmissa ohjelma ohjaa yleensä ensimmäisellä käynnistyskerralla tilin asettamisessa. Esimerkiksi Microsoft Outlook –ohjelmassa oikea polku sähköpostitilin asettamiseen on Tiedosto > Tilitiedot > Lisää tili.

Suurimmat sähköpostipalveluntarjoajat

mm. Gmail ja Microsoftin sähköpostit (Outlook, Live, Hotmail)
Kyseiset sähköpostit saa yleensä asetettua suoraan, kun valitsee sähköpostia lisättäessä sovelluksen tarjoamista vaihtoehdoista oman sähköpostinpalveluntarjoajan. Tällöin riittää, että annat vain käyttäjätunnuksesi eli sähköpostiosoitteesi, sekä salasanasi.

Tämän jälkeen voit määrittää sähköpostin synkronointiasetukset mielesi mukaisesti. Synkronointiasetuksilla tarkoitetaan yleensä sitä, hakeeko sovellus uusia sähköposteja automaattisesti, ja ilmoittaako se käyttäjälle siitä esimerkiksi äänimerkein. Synkronointiasetuksista voit määrittää, kuinka usein haluat sähköposteja haettavan, ja sen, mitä muita tietoja tililtäsi synkronoidaan, kuten vaikkapa kalenterin tai yhteystiedot.

 

Exchange-työsähköpostit

Työnsähköposteja varten käytetään yleensä Exchange-tiliä, jota varten tarvitset sähköpostiosoitteesi ja salasanasi lisäksi joitain palvelinasetuksia, jotka saat työpaikaltasi. Exchange-tilin luominen onnistuu muutoin samalla tavalla kuin aiemmin mainitut, sinun täytyy vain syöttää saamasi palvelinasetukset. Usein Exchange-sähköpostin lisääminen mobiililaitteelle saattaa kasvattaa laitteen turvavaatimuksia: puhelimesi saattaa esimerkiksi vaatia sinua asettamaan aiempaa pidemmän suojakoodin.

 

Muut sähköpostit (IMAP- ja POP-tilit)

Muita kuin sovelluksen listalta suoraan löytyviä sähköposteja varten valitaan ”Muu sähköposti” tai ”Määritä tili manuaalisesti”. Tällöin tarvitset sähköpostiosoitteesi ja salasanasi lisäksi myös oikeat palvelinasetukset käyttämäsi sähköpostipalveluntarjoajan mukaisesti. Oikeat asetukset saat palveluntarjoajaltasi.

Voit määrittää tilisi joko IMAP-tilinä tai POP-tilinä. IMAP-tiliä suositellaan varsinkin, jos käytät sähköpostiasi useammalla laitteella. IMAP-tilin sähköpostit ovat luettavissa kaikilla laitteillasi, ja sähköposteja ei tallenneta käytettyjen laitteiden muistiin. POP-tili taas hakee sähköpostin Saapuneet-kansion sisällön aina käytetyn laitteen muistiin, ja tallentaa sen.

Mikäli tarvitset apua sähköpostipulmissa, Omaguru suosittelee asiantuntijan puoleen kääntymistä.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Näillä pikanäppäimillä käytät Windows-tietokonetta sujuvammin

Oliko artikkelista sinulle hyötyä:
1/5