Näin teet suositun Instagram-tilin

Näin perustat kiinnostavan Instagram-tilin ja löydät seuraajia.

Teksti ja kuva: Krista Ahola

1. Valitse selkeä näkökulma ja tyyli

Moni kuvaa Instagram-tilille jokapäiväistä elämäänsä ja jakaa kuvia lähinnä omalle lähipiirille. Jos kuitenkin haluaa löytää laajemman seuraajajoukon, kannattaa valita selkeä näkökulma ja tyyli. Instagramiin voi kuvata vaikkapa hienoja talojen ovia  tai oman lemmikkieläimen seikkailuja. Omaperäisyys palkitaan usein seuraajilla. Moniin Instagram-tileihin onkin keksitty hauska näkökulma: esimerkiksi vanha pehmolelu osallistumassa erilaisiin yleisötapahtumiin. Aihetta voi käsitellä myös lyhyillä videoilla sekä vuorokauden säilyvillä Insta Stories -videotarinoilla.

2. Käytä filttereitä johdonmukaisesti

Omia kuvia voi käsitellä ja rajata Instagramissa helposti. Niihin voi valita myös erilaisia filttereitä. Yhdenmukainen oma tyyli näyttää kauniilta, ja sen saa helposti aikaan valitsemalla oman suosikkinsa valmiista filttereistä ja pysymällä siinä.

3. Tee fiksut hashtagit

Kuvien ja videoiden kiinnostavuutta lisää, kun niihin kirjoittaa pienen kuvatekstin. Hashtagien eli risuaitojen (#) käyttö auttaa muita Instagramin käyttäjiä löytämään kuvat helpommin. Hashtageiksi kannattaa valita sekä suomen- että englanninkielisiä sanoja, erityisesti jos haluaa seuraajia myös ulkomailta. Sanoja kannattaa usein valita myös suosituimpien hashtagien listalta.

4. Kirjoita kuvateksti

Lyhyt teksti antaa tekee kuvasta kiinnostavamman – älä siis lähetä pelkkiä kuvia hashtageineen, vaan kerro niiden yhteydessä pieni tarina kuvasta, paikasta tai kuvanottotilanteesta. Jos haluat kansainvälisen seuraajajoukon, kirjoita englanniksi.

5. Julkaise säännöllisesti

Säännöllinen julkaiseminen houkuttelee käyttäjiä seuraamaan tiliä. Jopa kuvien julkaisun kellonajalla voi olla merkitystä. Eri julkaisuaikoja kannattaa testata.

6. Etsi kiinnostavia seurattavia

Uusia seurattavia voit etsiä hakutoiminnolla tai erilaisia hashtageja seuraamalla. Näin saat sinulle tulevan kuvavirran juuri sinua miellyttäväksi. Seuraamalla ja kuvia kommentoimalla saatat saada myös vastapuolen seuraamaan itseäsi.

7. Käytä sopivasti paikannusta

Paikan merkitseminen toimii parhaimmillaan kuten hashtag: moni samassa paikassa käynyt Instagram-käyttäjä voi selailla kyseisestä paikasta otettuja kuvia ja nähdä sitä kautta kuvasi. Kannattaa kuitenkin harkita, haluaako käyttää paikannusta koko ajan. Tarkkojen sijaintitietojen jakaminen varsinkin suurelle yleisölle voi joissain tapauksessa kertoa elämänpiiristä liiankin paljon. Tervettä harkintaa siis kannattaa käyttää, kuten muuallakin sosiaalisessa mediassa!

Jutun asiantuntijana toimi eläkkeellä oleva tieto- ja viestintätekniikan opettaja Maarit Fred, joka toimii Enter ry:n sosiaalisen median vertaisopastajana.

Näin perustat Instagram-tilin

Lataa ilmainen Instagram-sovellus älypuhelimellesi. Voit rekisteröityä Instagramin käyttäjäksi joko puhelinnumerosi tai sähköpostisi välityksellä. Sovellus kysyy oikean nimesi, mutta käyttäjänimen voit valita itse: se voi olla joko oma nimesi tai nimimerkki. Jos käytät nimimerkkiä, valitse helppo ja mieleenpainuva nimi. Sovellus myös ehdottaa sinulle yhteystietojesi perusteella seurattavia henkilöitä tutuistasi – voit alkaa seurata heitä tai ohittaa ehdotuksen.

Instagramin käytön keskeisimmät toiminnot löydät ruudun alapalkista. Talo-kuvaa painamalla pääset katsomaan seuraamiesi henkilöiden kuvavirtaa. Suurennuslasilla voit etsiä henkilöitä tai hashtageja (esim. #syksy). Plus-nappulalla otat kuvan tai valitset sellaisen oman puhelimesi kansioista. Sydän-kohdasta näet, jos joku on tykännyt kuvastasi tai alkanut seurata sinua. Oikean reunan ihmishahmo-ikonista näet oman profiilisi ja omat kuvasi.

Instagram Applen puhelimille ja tableteille

Instagram Android-puhelimille ja tableteille

Kokeile kollaasikuvien tekemistä Instagramiin tai Facebookiin

Oliko artikkelista sinulle hyötyä:
3/5