Haussa koiralle kaveri? Sovellus auttaa

Tinder toi parisuhdemarkkinoille nopean valinnan sovelluksen, jossa sormella pyyhkäisemällä voi valita tai hylätä kumppaniehdokkaan. Samalla periaatteella etsitään nyt kavereita – ja kenkiä.

Teksti: Olli-Pekka Komonen

Atletolla urheilijat löytövöt treenit ja treenikaverit

1. Atleto: Hae liikuntakaveri

Liikuntaharrastus ja kuntoilu voi olla helppo aloittaa, mutta into laimenee monilla nopeasti. Kirittäjän tai pelikaverin löytämisessä auttaa Atleto-sovellus. Sen avulla voi esimerkiksi ilmoittautua mukaan, jos korisporukka hakee mukaan pelaajia, tai perustaa oman tapahtuman tyyliin ”juoksulenkki tiistaisin 20.30 Keskuspuistossa”. Sovelluksesta voi sitten katsoa, ottaisiko "Pipolätkää stadissa", "Sisäfutista Espoossa" vai "Sählyä Sipoossa" ja pyyhkäistä loput pois mielestä ja ruudulta. Sovellus on tuore, joten sillä ei ole vielä kovin paljon käyttäjiä.

Ilmainen.

iOS

Android

momzie sovelluksella voi etsiä uusia äiti-kavereita

2. Momzie: Etsi äitikaveri

Mikäli omasta ystäväpiiristä ei löydy muita äitejä, tai tuttavien lapset ovat kovin eri-ikäisiä, löytyy apu Momziesta. Äitien kaverustumiseen tehty suomalaissovellus on lähestulkoon yksi yhteen samanlainen Tinderin kanssa. Ainoana erona on, että palvelussa on pelkästään naisia, jotka joko ovat äitejä tai tulossa äideiksi. Mikäli molemmat ”tykkäävät” toisistaan, syntyy pari, ja keskustelu voi alkaa. Jos kiinnostavan kaverin pyyhkäisee vahingossa väärään suuntaan, ei hätää, sillä samat profiilit tulevat palvelussa vastaan vielä uudestaankin.

Ilmainen.

iOS

Android

Sovellus jolla lemmikinomistajat voivat olla yhteydessä

3. Meet My Dog: Hanki hauvalle ystävä

Koirakaverin löytämiseenkin tinder-tyyli sopii. Koiraihmisten omaksi someksi optimoitu Meet My Dog yhdistää koiranomistajia niin virtuaalimaailmassa kuin oikeassakin elämässä. Mätsien ja chattailyn lisäksi oman koiran kuulumisia voi jakaa Instagram-tyyppisesti. Koirakuulumiset voi määritellä näkymään joko vain omalle koirakaveripiirille tai kaikille sovelluksen käyttäjille.

Ilmainen.

iOS

Myös vaatteita ja kenkiä voi valita pyyhkäisemällä:

IVALO on kotimainen sovellus, jolla voi selata suomalaista vaatemuotoilua

Ivalo: Löydä ja osta suomalaista muotia

Suomalainen Ivalo on Tinderin tapaan toteutettu muodin ja designin kauppapaikka. Vasemmalle pyyhkäisemällä ruudulle ilmestynyt tuote hylätään, oikealle pyyhkäisyllä sen voi ostaa helposti suoraan tekijältään. Tuotteita voi selata myös suunnittelijan mukaan tai vaan tiettyä tuoteryhmää, kuten vaikkapa hattuja kahlaten.

Ivalosta löytyy enimmäkseen naisille suunnattuja tuotteita, mutta osa tuotteista, kuten korut, hatut tai lompakot sopivat kaikille. Valikoimissa on yli 70 suomalaisen brändin tavaroita, edustettuina ovat esimerkiksi IvanaHelsinki, Terhi Pölkki, Anna Ruohonen, Moimoi, Jatuli ja Lovia.

Mikäli tuote kiinnostaa, mutta sitä ei ihan vielä halua ostaa, voi sen lisätä vain suosikkilistalle, josta tavaroita voi poimia ostoskoriin myöhemminkin.

Ilmainen

iOS

Android

Shoe swipe on kenkien tinder

Shoe Swipe: Antaudu kenkämanialle

Kenkäfriikin oma suosikkisovellus on nimeltään Shoe Swipe. Sen valikoimista löytyy yli 50 000 kenkäparia, joita voi selailla vain ilokseen, tai sitten tilata haluamansa suoraan sovelluksesta. Tarjolla on globaaleja huippubrändejä kuten Steve Madden, Cole Haan tai Chinese Laundry. Kenkiä voi hakea esimerkiksi merkin, värin, tai hinnan perusteella. Tilausvaiheessa sovellus hakee tarjouksia eri paikoista, ja valmistaja lupaakin sen kaivavan aina halvimman mahdollisen ostohinnan kustakin kenkäparista.

Ilmainen.

iOS

Android

Oliko artikkelista sinulle hyötyä:
0/5