Instagram innosti jakamaan taiteen iloa

Instagram toi Maarit Fredin, 65, taideharrastukseen uuden ulottuvuuden.

Teksti ja kuva: Krista Ahola

"Instagram ja museokortti. Nämä ovat iloa tuottava yhdistelmä minun elämässäni nyt. Jäin vuosi sitten eläkkeelle ja nyt on vihdoinkin aikaa harrastaa taidenäyttelyissä käymistä. Kuvaan näkemääni taidetta museoissa, kaupungilla ja ulkomaanmatkoilla. Instagramin välityksellä jaan kuvia ja taiteen iloa myös muille.

Seuraan itse Instagramissa monia taidegallerioita, niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja moni niistä on alkanut seurata myös minua. Uusia seuraajia saa hyviä hashtageja käyttämällä. Usein otan näyttelystä kuvan ja jaan sen saman tien. Myöhemmin käyn muokkaamassa kuvaa lisäämällä sopivia hashtageja. Niihin kannattaa laittaa taiteilijan nimi sekä taidegallerian nimi. Hashtagit tuovat usein katsojia kuviin ja myös uusia seuraajia. Instagramin kautta löydän helposti samoista asioista kiinnostuneita tahoja.

Kuva on hyvä väline jakaa iloa  ja toki muitakin tunteita, kuten vaikkapa surua. Siksi pidän erityisesti kuviin painottuvasta Instagramista. Kuvaamalla voi ympäristössään nähdä eri tavalla kuvauksellisia asioita. Huomio kiinnittyy aivan uudella tavalla yksityiskohtiin ja kauniisiin asioihin.

Taide on ollut minulle aina tärkeää, joten sen valitseminen Instagram-kuvien kohteeksi oli minulle selviö. Valmennan Enter ry:n kautta muitakin senioreita Instagramin käyttöön, ja kannustan aina etsimään sitä omaa, iloa tuottavaa asiaa kuvattavaksi. Yksi voi kuvata ruokaa ja toinen kukkia. Myös saman paikan kuvaaminen eri vuodenaikoina on kiehtovaa."

Maarit (@maarit_fre)

Instagram

Instagram on suosittu sosiaalinen media, jossa jaetaan kuvia ja lyhyitä videonpätkiä. Kuviin voi tallentaa elämänsä hetkiä tai löytää itselleen oman näkökulman, josta alkaa jakaa kuvia. Instagramin välityksellä löytää helposti samoista asioista kiinnostuneita seurattavia ja seuraajia jopa ympäri maailman. Instagramia käyttääksesi tarvitset älypuhelimen tai tabletin, johon lataat ilmaisen Instagram-sovelluksen.

Sovellus Apple-puhelimiin ja tableteihin

Sovellus Android-puhelimiin ja tableteihin

Näin perustat Instagram-tilin ja saat seuraajia.

Oliko artikkelista sinulle hyötyä:
0/5