Digikoulu: Opi helposti koodaamaan

Koodaaminen tulee kaikkialle. Tämän 10-osaisen videokurssin avulla sinäkin opit koodaamisen perusteet.

 

Maailma digitalisoituu kiihtyvällä tahdilla. Itse itseään ajava auto, 3D-laseilla ohjattava lenturi tai valtion viraston julkaisema Periscope-lähetys olisivat vielä pari vuotta sitten kuulostaneet aivan uskomattomilta jutuilta.

Nyt ne ovat todellisuutta, eikä mikään niistä olisi olemassa ilman ohjelmistot luonutta koodaria.

Digitalisaatio tuo koodin kaikkialle: tutkimuslaitos Gartnerin mukaan vuoteen 2020 mennessä yli 20 miljardia asiaa ja esinettä on yhteydessä verkkoon. Se tarkoittaa, että kun suunnitellaan vaikkapa kodinkoneita, leluja, vaatteita tai terveyspalveluita, koodarit ovat työssä mukana.

Tulevaisuudessa koodaus on samanlainen perustaito kuin laskeminen: sitä opetetaan kouluissa siinä missä muitakin aineita. Peruskoulujen opetusohjelmaan koodaus tulee jo ensi syksynä.

Me Elisalla lähdimme vuonna 2014 kokeilemaan koodaamisen opettelua ja oppimista mahdollisimman hauskalla tavalla, ja käynnistimme lapsille suunnatut digikoulut, joita on järjestetty kahden vuoden aikana eri puolilla Suomea.

Nyt tuomme suositut digikoulut verkkoon. Me haluamme olla mukana rakentamassa tulevaisuuden osaamista, ja haluamme että opiskelu on mahdollista asuinpaikasta tai lähtökohdista riippumatta.

10-osainen koodauskurssi perustuu harjoituksiin, joita lapset ovat tehneet digikouluissamme. Kurssi ei kuitenkaan ole rajattu vain lapsille: kuka tahansa voi tutustua koodauksen perusperiaatteisiin harjoituksia tekemällä. Pelimäisten harjoitusten ansiosta opettelu on hauskaa, ja videokurssi on hyvä pohja sille, joka haluaa luoda omia pelejä, animaatiota tai ohjelmia apunaan vain tabletti ja verkko.

Me uskomme siihen, että koodaus kuuluu kaikille. Se ei tarkoita, että kaikista pitäisi tulla aikuisena koodareita – mutta jokaisen on hyvä ymmärtää logiikka, jolla digitalisoitunut maailma toimii.

Tervetuloa mukaan!

Ville Takanen

Teknologiajohtaja, Elisa Appelsiini (opettajana Elisan digikouluissa vuosina 2014– 2016)

Videokurssilla käytetään Tynker-ohjelmaa, joka visualisoi käytettävät komennot. Ohjelma auttaa nuoriakin lapsia hahmottamaan logiikan, johon ohjelmointi perustuu. Ohjelma on englanninkielinen, joten pienimmät lapset tarvitsevat aikuisen apua.

Jakso 1

Jakso 2

Jakso 3

Jakso 4

Jakso 5

Jakso 6

Jakso 7

Jakso 8

Jakso 9

Jakso 10

Oliko artikkelista sinulle hyötyä:
3/5